Potravinová zbierka Tesco

Bratislavská arcidiecézna charita (BACH) sa roky zapája do celonárodnej, jednej z najväčších potravinových zbierok na Slovensku, ktorá sa koná tradične v novembri v predajniach spoločnosti TESCO. Aj v roku 2020, napriek stále prítomnej pandémii vírusom Covid-19, zákazníci  mohli od 19. novembra do 3. decembra 2020 darovať trvanlivé potraviny a drogériu vo všetkých 153 obchodoch Tesca na Slovensku.

Vyzbierať sa v nich podarilo 100 ton potravín a drogérie v hodnote viac ako 165-tisíc eur. Tesco po skončení zbierky rozdelí medzi spolupracujúce charitatívne organizácie aj finančnú pomoc navyše – vo výške 20 % hodnoty potravín a drogérie vyzbieraných v obchodoch.

Bratislavskej arcidiecéznej charite a jej spolupracovníkom sa podarilo v novembrovej zbierke roku 2020 vyzbierať 12 ton potravín v hodnote 23 000 eur. Ďakujeme!

Informačné letáky Tesco potravinovej zbierky 2020

Tesco predajne zapojené do zbierky pod hlavičkou charity

📌 OD Bratislava – Kamenné námestie

📌 HM Senec

📌 HM Pezinok

📌 SM Bratislava OC Vajnoria

📌 SM Kúty

📌 SM Bratislava Bzovícka

📌 SM Šamorín

📌 SM Ivánka pri Dunaji

📌 SM Čierna Voda

📌 EX Záhorská Bystrica

📌 EX Bratislava Brestovka

📌 EX BA-Kresánkova

Online darcovstvo

Nakupovať a darovať trvanlivé potraviny či drogériu sa dalo aj z domu. Od 18. 11. do 24. 12. 2020 mohli darcovia vložiť do košíka vybraný balíček pomoci.

Spolu zákazníci pri online potravinovej zbierke darovali 1500 balíčkov pomoci v hodnote 12 333 eur.

Darované produkty Tesco rozdeľuje medzi všetkých 5 partnerov potravinovej zbierky rovnakým dielom.

Kde a ako využijeme potravinovú pomoc?

Trvanlivé potraviny BACH a farské charity (Rača, Vajnory, Marianka, sv. Jur, Senec, Šaštín-Stráže, Šamorín), ktoré pod ňu spadajú, využijú v terénnej sociálnej práci, pomoci ľuďom v núdzi, rodinám i jednotlivcom.

Trvanlivé potraviny tiež distribuuje spolupracovníkom a účastníkom potravinovej zbierky, ktorí taktiež pomáhajú tým, ktorí to potrebujú – Centrum rodiny Dúbravka, Komisia pre mládež Bratislavskej arcidiecézy, Domov sv. Jána z Boha, Doma u kapucínov, Centrum pre rodinu Pezinok, RESOTY – Resocializačné komunity.