Charitné Vianoce

Toto je náš adventný kalendár. Každú adventnú nedeľu vám postupne online, na našej webovej stránke a facebooku @bratislavskacharita, otvárame a zverejňujeme 4 okienka, v ktorých nájdete úlohy na daný týždeň.

Pointou je zapojiť sa do niektorých zo 4 výziev a svoj dobrý skutok zazdieľať na facebboku či instagrame pod hashtagom #charitnevianoce a nominovať 3 svojich známych, o ktorých si myslíte, že by sa tiež mohli do výzvy zapojiť. Všetky výzvy a viac informácii nájdete na www.charitnevianoce.sk.

Túžime po tom, aby malých aj veľkých adventný kalendár povzbudil k tomu, aby spolu s charitou v adventnom čase urobili dobré skutky. Tento rok sme sa zamerali na seniorov. Preto je naším cieľom aj v adventných výzvach viac hovoriť o pomoci seniorom, aké konkrétne služby seniorom ponúkame v Bratislavskej arcidiecéze. Druhým spoločným cieľom je, práve počas adventného času, otvoriť oči a zaujímať sa, či naša susedka alebo náš starý otec, stará mama, azda i naša obľúbená predavačka v potravinách, nepotrebuje povzbudiť, nepadne jej vhod spoločný nákup, káva alebo pár minút rozhovoru.

Kde dostanete papierový adventný kalendár?

Okrem online adventného kalendára, rozdáva bratislavská charita aj papierový adventný kalendár, napríklad ste ho zadarmo mohli získať na vianočných bratislavských trhoch na Hlavnom námestí od 1. do 3. decembra 2019 v stánku SKCH. Taktiež sme ich poslali do vybraných farností, farských charít a darcom, distribuovali sme ich aj v niekoľkých školách, kde máme naplánované adventné prednášky o práci v charite a pomoci seniorom.

Ak by ste mali o tlačené papierové adventné kalendáre záujem, napíšte na marketing@charitaba.sk.