Aktualizovaný prehľad služieb a preventívne opatrenia

pridal: admin | dátum: 17. marca 2020 | kategória: Novinky

Stále sme tu pre vás. No v súvislosti so šírením koronavírusu a rizikom ochorenia COVID-19 Bratislavská arcidiecézna charita (BACH) informuje o obmedzení služieb, ktoré denne poskytuje. BACH zodpovedne pristupuje k preventívnym opatreniam, ktoré napomáhajú zabrániť šíreniu koronavírusu a rešpektuje všetky oficiálne nariadenia a odporúčania Ministerstva zdravotníctva s Úradom verejného zdravotníctva SR, hlavného mesta a v neposlednom rade Konferencie biskupov Slovenska. O osvetu sa snaží aj medzi svojimi klientmi.

Distribúcia potravinových balíkov OP FEAD pokračuje.

BACH sa momentálne zameriava sa na individuálnu distribúciu s dodržiavaním hygienických predpisov a nariadených preventívnych opatrení.

Centrum solidarity zatvorené.

Počas tohto obdobia vás prosíme, neprinášajte do Centra solidarity žiadne oblečenie, obuv ani doplnky do domácnosti. Takisto v centre až do odvolania nebudeme organizovať žiadne podujatia ani exkurziu pre žiakov.

DSS a RS Samária funguje v režime distančnej služby.

Pracovníčky Samárie ostávajú so všetkými klientmi v kontakte telefonicky či cez skupinu na sociálnej sieti. Ak má klient záujem, môže sa s pracovníčkou stretnúť v Samárii na určitý vopred dohodnutý čas, pričom sa zachovávajú všetky preventívne opatrenia – ak je možnosť, klient má individuálne poradenstvo v našej záhrade. Priestory Samárie pravidelne vetráme a dezinfikujeme. K dodržiavaniu hygienických predpisov vedieme aj klientov, pričom nosenie rúšok je povinné aj pre klientov.

Stredajšie stretnutia členov Klubu seniorov Quo vadis na Hurbanovom námestí v Bratislave sú zrušené.

Momentálne hľadáme spôsob a možnosti, ako práve seniorom v hlavnom meste pomôcť. O tejto pomoci a možnosti zapojenia sa vás budeme určite informovať.

Obmedzili sme aktivity našich dobrovoľníkov.

Služby opatrovania a ošetrovania ľudí v domácnostiach naďalej prevádzkujeme s prísnym dodržiavaním hygienických opatrení.

Požičiavame zdravotnícke pomôcky.

Zamestnanci Bratislavskej arcidiecéznej charity boli poučení o preventívnych opatreniach proti šíreniu koronavírusu a podstatných zásadách hygieny. Veríme, že sa nám spolu zodpovedným prístupom a prácou podarí zastaviť šíreniu nákazy bez toho, aby sme museli obmedziť starostlivosť o tých, ktorí to momentálne skutočne potrebujú. Nepodliehajme panike a spoločne si buďme navzájom nablízku i na diaľku.

Ak máte akékoľvek otázky, potrebujete pomoc či radu, môžete sa na nás naďalej obrátiť od 9:00 do 15:00 hod. na telefónnom čísle: 02/442 50 374, charitaba@charitaba.sk.