5. okt 2020

Novinky

Bratislavská arcidiecézna charita zintenzívňuje pomoc ľuďom v núdzi počas 2. vlny pandémie

Pomoc chorým, seniorom, ľuďom so zdravotným znevýhodnením, mnohodetným rodinám, osamelým rodičom či jednotlivcom, ktorí kvôli pandémii stratili prácu alebo sa iným spôsobom nevedia opäť začleniť do chodu bežného života. Bratislavská arcidiecézna charita (BACH) je pripravená naplno pracovať aj počas 2. vlny pandémie. K pomoci pozýva nových dobrovoľníkov, ošetrovateľky aj opatrovateľky.

30. sep 2020

Novinky

Zbierka školských pomôcok má nový rekord

Od 1.júna do 15. septembra prebiehala Zbierka školských pomôcok a elektroniky pre deti zo sociálne slabých rodín, detských domovov a krízových zariadení. Zbierku každoročne koordinuje Slovenská katolícka charita v spolupráci s arcidiecéznymi a diecéznymi charitami. Hoci 11. ročník zbierky ovplyvnila situácia okolo pandemických opatrení a ich ekonomických dopadov, môžeme aj tento rok hovoriť o úspešnom konci.

18. sep 2020

Novinky

Tam, kde nestíhame, alebo nevládzeme, dobrovoľníci podávajú pomocnú ruku

Natrieť garážové dvere či pomôcť s nákupom a balením potravín pre ľudí v núdzi. Začal sa inšpirujúci Týždeň dobrovoľníctva (16. - 22.9. 2020), do ktorého sa zapája aj Bratislavská arcidiecézna charita (BACH). Charita celonárodné podujatie veľmi oceňuje, dobrovoľníctvo považuje aj v pomoci núdznym za nesmierne dôležité a podporuje motivujúce aktivity pre dobrovoľníkov.

Zbierka školských pomôcok

video-voluntier

Srdcom chariťák

Odhaľte v sebe srdce chariťáka a inšpirujte k pomoci aj ostatných! Bratislavská charita, nielen v hlavnom meste ale v celej arcidiecéze, ponúka lásku a starostlivosť od roku 1997 vďaka ľuďom ochotným pomáhať a svedčiť o dôležitosti nezištnej pomoci. Pripojte sa aj Vy. Akokoľvek malým skutkom pomoci sa môžete stať srdcom Charity.