Samária pre ľudí s duševným ochorením

Samária

Domov sociálnych služieb a rehabilitačné stredisko

Motto: „Miesto, kde načerpáte...“  (... aby ste mohli ísť ďalej).

Kto sme?

DSS a RS Samária funguje ako denné centrum pre psychicky chorých ľudí, trpiacich schizofréniou a jej príbuznými ochoreniami, ktorí pre svoju chorobu, prerušia štúdium na škole, výkon zamestnania resp. sú kvôli chorobe invalidizovaní.

Sme miestom prijatia, zariadením rodinného typu s kapacitou 15 miest. To nám umožňuje pristupovať ku každému z nich individuálne. Naši klienti nachádzajú v našom centre podporu, pomáhame im opäť nadobudnúť stratené sebavedomie, životaschopnosť a samostatnosť v bezpečnom a priateľskom prostredí.

Čo u nás zažijete?

V DSS a RS Samária ponúkame veľa zaujímavých aktivít. Rešpektujeme a rozvíjame jedinečnosť našich klientov, ich psychický, telesný, sociálny aj duchovný rozmer. Medzi pravidelné aktivity patrí tvorivé písanie, komunity, muzikoterapia, diskusné okienko, duchovný program, arterepapia, rozvoj sociálnych zručností, varenie, prechádzky, výlety, exkurzie a pod. Program prebieha skupinovo a tiež individuálne.

Kde nás nájdete?

Sídlime v priestoroch rodinného domu na Krasinského ulici č. 6.

Náš tím:

Psychologičky:

Mgr. Mária Vansačová  Pošli email

Mgr. Ľudmila Skačanová  Pošli email

Liečebná pedagogička :

Bc. Zuzana Fesičová  Pošli email

Vedúca zariadenia a sociálna pracovníčka

Mgr. Lucia Cibiri  Pošli email

Dohodnite si návštevu prosím vopred a kontaktujte nás:

DSS a RS Samária
Krasinského 6