Hľadáme DOBROvoľníkov

Našou misiou je byť tam, kde chýba nádej, po boku posledných, byť blízko pri človeku.

Pridaj sa k nám aj ty a pomôž nám šíriť DOBRO v Bratislavskom regióne. Prečítaj si viac o aktuálnych otvorených projektoch. Ak ťa niektorý z nich zaujal, neváhaj a kontaktuj našu Slávku na e-mailovej adrese: krockova@charitaba.sk. Rada ti poskytne viac informácií. 🙂

NAŠE PROJEKTY

SAMÁRIA – domov sociálnych služieb a rehabilitačné stredisko. Sme blízko ľuďom s duševnými ochoreniami. Každý deň pre nich pripravujeme program s cieľom vrátiť im stratené sebavedomie, sebahodnotu a pomôcť im „späť do života“. Uvítame preto akúkoľvek jednorazovú pomoc pri tvorbe programu pre našich klientov. Bol si v zahraničí na dovolenke? Spríjemni našim pacientom deň krátkou prezentáciou. Vieš kresliť? Príď ich to naučiť. Medze aktivitám sa nekladú! Potešiť sa dá aj málom. Hlavná je ochota a úsmev. 🙂

Podaj ruku, získaj srdce – dobrovoľnícky program pre osamelých seniorov, ktorých spájame s dobrovoľníkmi ochotných navštíviť ich doma. Pôvodne sme si mysleli, že seniori potrebujú najmä pomôcť s drobnými domácimi prácami a podobne. Ukázalo sa, že seniori nepotrebujú pomoc s upratovaním, ale prítomnosť druhej osoby. Ich najväčším problémom je samota. Pre teba je to hodina týždenne, pre seniora niečo, na čo sa teší celý týždeň. Pridaj sa k nám a podieľaj sa na skutočnej zmene života človeka.

Terénna opatrovateľská služba – opatrovateľská služba v domácom prostredí. Pomáhame chorým, seniorom – všetkým odkázaným na pomoc. Ošetrujeme ich rany na tele i na duši, staráme sa o ich každodenné potreby a vypĺňame ich samotu. Pomôž nám priniesť im lieky, vyjsť si na prechádzku do parku, prírody, medzi ľudí alebo sa len tak porozprávať.

Potravinová pomocdistribuujeme potraviny tým, ktorí to potrebujú. Navštevujeme bezdomovcov, sociálne slabé rodiny a iných núdznych. V roku 2018 sme im odovzdali viac ako 30 000 kg potravín. Podstatnejší ako potraviny je však často len obyčajný úsmev a prihovorenie sa. Ak by si chcel spoznať viac túto formu pomoci, ale nie si si istý, či je to pre teba, ničoho sa neboj! Náš ostrieľaný, večne usmiaty, terénny pracovník Karol ťa rád vezme so sebou na jednorazovú pochôdzku. Sám sa rozhodneš, či by si sa chcel viac angažovať v tomto smere alebo nie. Sme vďační za každý prejavený záujem a dobré srdce. 🙂

Sklad solidarity – zbierame použité oblečenie a vybavenie do domácnosti, ktoré následne odovzdávame sociálne slabším rodinám a jednotlivcom. Staré oblečenie, elektronika, vybavenie do domácnosti. Pre teba vec, ktorá zaberá miesto v byte, pre iného nájdený poklad. Urob dobrý skutok a prines k nám svoje nepotrebné funkčné veci.

Zdravotnícke pomôcky – prinášame ich domov k chorým. Osobám s nepriaznivým zdravotným stavom dočasne namontujeme priamo u nich doma polohovateľné postele, požičiame invalidný vozík, chodítka či G-aparát. Hľadáme ochotného dobrovoľníka, ktorý by občasne pomáhal nášmu pracovníkovi Karolovi inštalovať postele v domovoch chorých.

Tešíme sa z každého otvoreného srdca a prejaveného záujmu. Preto neváhaj a ozvi sa Slávke Kročkovej na: krockova@charitaba.sk alebo na tel. č. +421 2 434 13 180.

A buďme spolu blízko pri človeku. 🙂