Bratislavská arcidiecézna charita ďakuje darcom, ktorí finančne podporili Zbierku školských pomôcok

pridal: admin | dátum: 26. augusta 2020 | kategória: Novinky

Benefičné podujatie, online prehliadku Donnerovej kaplnky sv. Jána Almužníka v Katedrále sv. Martina v Bratislave, ktoré bolo odvysielané 23. 8. 2020 na facebookovej stránke pomocného biskupa bratislavskej arcidiecézy Prof. ThDr. Jozefa Haľka, PhD., darcovia podporili sumou 413 eur. Bratislavská arcidiecézna charita (BACH) zo srdca ďakuje otcovi biskupovi za perfektnú spoluprácu a v neposlednom rade ďakuje aj všetkým darcom za finančnú podporu. Peniaze bratislavská charita využije na nákup školských pomôcok pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia.

11. ročník Zbierky školských pomôcok, ktorú na celom Slovensku koordinuje Slovenská katolícka charita, sa blíži do finále. Darcovia môžu doniesť používané, zachovalé a čisté školské pomôcky aj do vybraných zberných miest Bratislavskej arcidiecéznej charity: https://bit.ly/2ZNhs0I

Školákov zo sociálne znevýhodneného prostredia, zo 65-tich rodín, kde chýbajú peniaze, živiteľ rodiny, deti sú sužované ochorením či inými problémami, sa rozhodla Bratislavská arcidiecézna charita podporiť aj spoluprácou s pomocným biskupom bratislavskej arcidiecézy. Otec biskup Jozef Haľko divákom na svojom facebooku naživo cez online vysielanie priblížil kaplnku sv. Jána Almužníka, alexandrijského patriarchu, biskupa, ktorý inšpiroval veriacich, aby konali dobro. Diváci počas vysielania až dodnes prispeli deťom v rámci Zbierky školských pomôcok na účet BACH sumou 413 eur, za čo im bratislavská charita úprimne ďakuje.

Unikátnu prehliadku, počas ktorej môžete vidieť zaujímavé detaily zákutia Katedrály sv. Martina, si môžete pozrieť zo záznamu na tomto linku: https://bit.ly/3gwnYOu

Benefičné vysielanie – zbierka školských pomôcok (Bratislavská arcidiecézna charita) IBAN SK97 3100 0000 0040 0117 1221

Uverejnil používateľ Biskup Jozef Haľko Nedeľa 23. augusta 2020

Do Zbierky školských pomôcok 2020 sa môžu darcovia zapojiť až do 15. septembra. Novinkou je, že tento rok charity prijímajú aj funkčnú elektroniku, ktorú môžu deti využiť počas online vzdelávania.